Ayurveda

Ayurveda is geweldig. Het is eeuwenoude Indiase wijsheid die deel uitmaakt van wat Pukka is. Alles wat we doen, alles wat we delen, alles wat we zijn, proberen we te doordrenken met de wijsheid, schoonheid en ziel van Ayurveda. Het is een wijsheid die ook in jouw leven kan stromen, je helpen je volledige potentieel te ontsluiten en tot leven te laten komen.

Ontdek meer over Ayurveda

Perfecte gezondheid begint met je constitutie

De Ayurvedische filosofie leert ons dat alles in het leven een constitutie heeft, of het nu een persoon, een dier, voedsel of zelfs een plaats is. Het begrijpen van je persoonlijke Ayurvedische constitutie – of prakriti (wat letterlijk 'natuur' betekent) – is de eerste stap om te leren hoe je jouw potentieel kan omarmen om optimaal gezond te worden.

Ontdek meer over constitutie

Wat zijn dosha's

Volgens Ayurveda vormen de vijf elementen waaruit onze wereld bestaat (ether, water, aarde, lucht en vuur), de unieke samenstelling van het levend wezen en als ze zijn samengevoegd, vormen ze 3 primaire energiemodellen Vata, Pitta en Kapha. Hoewel we allemaal met de drie dosha's worden geboren, heeft iedereen een dominante doshavorm die zijn ayurvedische persoonlijke constitutie vormt. Het welbevinden berust op het evenwicht van deze dominante dosha. Ontdek meer over jouw dosha.

Ontdek meer over jouw dosha

Dosha quiz

Deze test geeft je een aantal goede inzichten in je dosha maar kan de expertise van een beoefenaar niet vervangen. Voor meer specifieke informatie raden we je aan een gekwalificeerde Ayurveda-beoefenaar te bezoeken.

Dosha quiz